داستانی دیگر از کوروش کبیر ( پانته آ و آبراداتاس )
کوروش کبیر
به نام اهورا مزدا
 
پانته آ زنی بود شوشی. وی از حیث زیبایی همتا نداشت و همسرش آبراداتس بود که شاه آشور او را به سفارت نزد پادشاه باختر فرستاده بود تا عهدنامه ای منعقد سازد.
 
کوروش چون دید شوهر زن غایب است اور ا به دوست صمیمی و مادی خود یعنی آراسپ سپرد تا موقع بازگشت شوهر پان ته آ، این زن را حفظ کند.آراسپ قبول کرد اما درباره زیبایی این زن نزد کوروش سخن‌ها گفت. آراسپ مسئول نگهداری این زن شد اما بعد مدتی عاشق شده و نتوانست خودداری کند و به زن تکلیف کرد تا به او دست دهد. پان ته آ چون شوهر خود را دوست می داشت این تکلیف را رد کرد. آراسپ اصرار می کرد و زن دوری. بالاخره پان ته آ با تهدید آراسپ مواجه شد و با وجود آنکه قصد نداشت با گفتن این ماجرا به کوروش میان این دو دوست را به هم بزند ولی کسی را فرستاده و کوروش را باخبر کرد.کوروش، ارته باذ را فرستاد تا آراسپ را ملامت نماید.آراسپ که فهمید کوروش از این قضیه مطلع شده ترسید و پشیمان شد.کوروش چون اندوه آراسپ را دید از تقصیر وی بگذشت. پان ته آ چون خبر رفتن آراسپ را به لیدیه شنید نزد کوروش رفته و گفت که وقتی شوهرم بیاید خواهی دید که برای تو صمیمی تر از آراسپ خواهد بود.کوروش پذیرفت تا رسولی فرستاد وخواستار بازگشت آبراداتاس شد. چون آبراداتاس رمز زن خود را شناخت با دو هزار سپاهی نزد کوروش آمد. چون رسید کوروش امر کرد وی را به خیمه پان ته آ برند. شور و شعف زن و شوهر را حد نبود. پان ته آ از نجابت، خودداری و عطوفت کوروش نزدشوهرش صحبت کرد و از آبراداتاس خواست نسبت به کوروش همان حسیات را بپرورد که کوروش نسبت به او پرورد.آبراداتاس در ساخت ارابه داس دار به کوروش کمک کرد. ارابه آبراداتاس دارای چهار مال بند و هشت اسب بسته بود.کم کم عازم نبرد بود که پان ته آ آمد.کلاه خودی از طلا، بازوبند و یاره هایی از همان فلز،قبایی ارغوانی که از پایین چین می خورد و یک پر کلاه لعل فام به همسرش تقدیم کرد.آبراداتاس در حیرت شد. پان ته آ اسلحه را به دست خود بر تن شوهرش پوشید در حالیکه سعی می کرد اشک هایش را پنهان کند. چون آبراداتاس خواست سوار اسب شود پان ته آ گفت:اگر زنانی هستند که شوهرشان را بیش از خودشان دوست دارند من گمان می کنم که یکی از آنها باشم.
در ادامه حرف هایش گفت: وقتی که من اسیر و از آن کوروش شدم نه فقط او نخواست مرا برده خود بداند یا مرا با شرایط شرم آوری آزاد کند بلکه مرا برای تو حفظ کرد مثل اینکه زن برادر او باشم. چون آراسپ رفت، من به کوروش وعده دادم که اگر اجازه دهد تو را بخواهم تا بیایی و برای او متحدی با وفاتر و مفید تر از آراسپ باشی.
آبراداتاس چون اینها را شنید دست بر سر همسرش گذاشت و رو به آسمان کرده، گفت: خدایا چنان کن من شوهری باشم لایق پان ته آ و دوستی درخور کوروش که با ما مردانه رفتار کرد.
پس سوار شد و ارابه ران در را بست. پان ته آ که دیگر نمی توانس شوهرش را ببوسد چند با ارابه را بوسید. ارابه کم کم دور شد و پان ته آ ازعقب آن به راه افتاد.آبراداتاس فریاد می زد: پان ته آ دل قوی دار.
خواجه سرایان و زنان پان ته آ را به چادر بردند. عاقبت آبراداتاس در نبرد با مصری‌ها کشته شد. به کوروش خبر مرگ این مرد بزرگ را داده و اعلام کردن همسرش جسد او را یافته و به کنار رود پاکتول برده و خدمه‌ها مشغول کندن قبر هستند.کوروش دست بر ران خود زد و با هزار سوار به محل مزبور رفت. پان ته آ روی خاک نشسته و سر آبراداتاس را روی زانو گرفته و بهترین لباس شوهرش را بر جسد پوشانده بود و اشک می ریخت.کوروش چون رسید و جسد را دید گفت: افسوس ای دوست خوب و با وفا ما را گذاشتی و درگذشتی.
پس دست مرده را گرفت اما این دست در دست کوروش بماند زیرا یک مصری آن را تبر از بدن جدا کرده بود. پان ته آ دست را از کوروش گرفته، بوسید و به ساعد چسباند.کوروش بی اندازه متاسف بود و آنجا را ترک کرد در حالیکه یارانش بهترین زینت‌ها را برای جسد آورده بودند. پان ته آ خواجه‌ها را به این بهانه که می خواهد تنها برای شوهرش زاری کند دور کرد. فقط دایه اش را نگاه داشت و به او گفت: پس از اینکه من مردم جسد من و شوهرم را در یک قالی بپوش.
دایه هر چه کرد نتوانست او را از خودکشی بازدارد. پان ته آ خنجری که با خود داشت را بر کشید و ضربتی به خود زد و سر بر سینه شوهرش گذاشته و جان تسلیم کرد. خواجه‌های پان ته آ چون مطلع شدند هر سه خنجرها را کشیده و انتحار کردند.
 
 
 
چون کوروش مطلع شد مراسم دفن باشکوهی برای آن زن و شهر به عمل آورد و مقبره وسیعی برای آنان ساخت.گویند این مقبره هنوز پابرجاست و بر ستونی نام این زن و شوهر به زبان سریانی حک شده. بر روی کتیبه نوشته: حاملین عصای سلطنت.
منابع
1. ن.و. پیگولوسکایا. تاریخ ایران باستان. ترجمهٔ ایزدپناه، مهرداد. چاپ دوم. انتشارات محور، ۱۳۸۵.ISBN 964-6796-19-2.
2.  شارپ، رلف نورمن. فرمان‌های شاهنشاهان هخامنشی. چاپ دوم. انتشارات پازینه، زمستان ۱۳۸۴. ISBN 964-5722-74-8.

نظرات شما عزیزان:

سپیده
ساعت1:01---5 آبان 1391
کوروش کبیر مایه افتخار هر ایرانی سالم و وطن دوست است .معلوم نیست چرا شما توی سایتی که مربوط به تاریخ ایران است راجع به یک مسئله دیگر نوشتید.اگر با پادشاه پاک ایرانی مشکل دارید مطالب مربوط به آن جوانمرد را نخوانید بهتر است واقع بینانه و منصف مطالعه و تحقیق بی تعصب کنیدوببینید اعراب بعد از حمله به هرجا چه رفتارهای شرم آوری از خود نشان میدادند.اگر مغرض نباشید به ایرانی بودن خودتان میبالیدو هیچ وقت فراموش نکنید اعراب ما را عجم مینامند یعنی کرولال در حالیکه با ایرانیها هرگز قابل مقایسه نبودندونیستند

nima
ساعت0:22---16 خرداد 1391
تو خجالت نمیکشی سایتیرو که از کورش گفترو با اسم حسین کثیف میکنی


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





سه شنبه 8 آذر 1390برچسب:, :: 14:35 :: نويسنده : افشین طباخی

درباره وبلاگ

به وبلاگ رسمی افشین طباخی خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کوروش کبیر و آدرس www.suniran.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 38
بازدید دیروز : 169
بازدید هفته : 250
بازدید ماه : 877
بازدید کل : 167680
تعداد مطالب : 79
تعداد نظرات : 143
تعداد آنلاین : 1

ابزار وبلاگنویسان
ابزار وبلاگنویسان
ابزار وبلاگنویسان